Elektrik kaynakları hakkında bilgi
Bu yazımızda elektrik kaynakları nelerdir , elektrik kaynakları hakkında bilgiye sahip olacaksınız. elektriğin güvenli kullanımı , elektrikli araç gereçler ödevi için kullanabilirsiniz.
Elektrik Kaynakları
Elektriğin ilk fikir sahibi olan Thales (M.Ö. 640-546) in ismini koyduğu elektronun sürekli geliştirilerek günümüze kadar gelişen elektrik enerjisini elde etmek için birçok yöntem geliştirilmiştir. Elektrik enerjisi termik enerji , su enerjisi , rüzgar enerjisi , güneş enerjisi , jeotermal ve diğer enerji kaynakları olarak sınıflandırabiliriz. İlerleyen yıllarda yeni kaynaklar keşfedilebilir. Bu konu üzerinde çalışan binlerce profesör bulunmaktadır. Bu enerji kaynaklarını sırasıyla incelemek gerekirse:
Termik enerji : Elektrik enerjisi elde etmek için termik santrallerde kullanılan yakıtlar, termik ham enerji kaynaklarıdır.
Su Enerjisi : Ülkemiz akarsu ve su zengini, ancak az kullanılan bir elektrik enerjisi üretim kaynağıdır. Bunun nedeni ise, termik santrallere nazaran çok daha maliyetli olmasıdır. Aslında, diğer tüm kaynaklara bakılacak olursa, bedava bir kaynak olarak düşünebiliriz.
Rüzgar Enerjisi : Rüzgar da aynı su gibi bedava bir kaynak. Doğal kaynakların korunmasına da yardımcı olabilecek rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, rüzgar kuvveti 4-25 m/s hıza sahip rüzgar kuvvetinden rüzgar türbinleri sayesinde üretilmektedir.
Güneş Enerjisi : Güneş panelleri yardımıyla, güneş ışınlarının akülerde toplanması prensibine dayanan bir elektrik üretimi şeklidir. Güneşin en büyük enerji kaynağı olduğunu düşünürsek oldukça önemlidir. Ancak, güneş panellerinin üretim ve bakım maliyetleri nedeniyle şimdilik pahalı bir enerji kaynağı durumundadır.
Jeotermal ve diğer enerji kaynakları: Jeotermal, dalga gücü ve gel-git elektrik enerjisi üretiminde kullanılan kaynaklardandır. Bu kaynakların hiçbiri ülkemizde kullanılan enerji kaynakları değildir.
Etiketler: elektriğin kullanımı, elektrik, elektrik kaynakları, elektrik kaynakları hakkında bilgi, elektrik kaynakları nelerdir, odev
Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2018
Konu hakkında yorumunuzu yazın